Op veler verzoek: de METhode nu ook digitaal

Eind vorig jaar hebben we samen met vele andere partners – jongeren en professionals – de proeftuin Maatschappelijke Ervaringstijd (MET) afgerond. Onze ervaringen en geleerde lessen hebben we verwerkt en vastgelegd in De METhode – gids voor het participatief werken met kwetsbare jongeren in hun MDt. Er is sindsdien veel belangstelling voor de gedrukte gids. In 4 maanden tijd zijn we bijna door de oplage van 500 stuks heen. We zijn daarom nu overgegaan tot het beschikbaar stellen van een digitale versie. Deze vind je HIER.

Deze gids beschrijft hoe je deze vorm van participatief werken organiseert, waar je tegenaan kan lopen en hoe je daarmee omgaat. Niet alleen geschikt in de context van MDt, maar ook voor het werken met deze doelgroep in het algemeen. De gids voorziet verder in praktische bijlagen voor gesprekken en werken met jongeren en een participatieve kwaliteitsmonitor.

De gids is financieel mogelijk gemaakt door ZonMw, in het kader van het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDt) van de Rijksoverheid.