Update: nodig een Realist uit!

Een aantal weken terug riepen we iedereen op om een Realist uit te nodigen om een pitch te geven over jong zijn en werken met een arbeidsbeperking. Uit eigen ervaring kunnen we nu ook zeggen dat dat een goed idee is. In de woorden van collega Nikki: “Ik vond het echt super inspirerend“. Realisten Carolien Booijink en Eveline Slappendel-Huurmans gaven ons de voorlichting, en Carolien schreef onderstaand stukje op LinkedIn over haar ervaring.

Vandaag heb ik de tweede voorlichting gegeven van de Realisten Academie 2.0. De eerste was aan een hogeschool in Leiden aan studenten van de studie Toegepaste Psychologie. De 2e aan Stichting Alexander, aan werkgevers.
Tijdens de voorlichting:

  • Ik heb verteld o.a. over de quiz met een aantal vragen gemaakt door de RA.
  • De pitch, hierin heb ik mijzelf gepitcht. Wie ben ik?, wat kan ik?, wat doe ik zoal in het dagelijks leven?, wat heb ik bereikt? & mijzelf zijn.
  • De lepeltheorie, is een theorie om aan mensen van buitenaf te laten zien, wat een energiebeperking inhoudt. Je hebt bijvoorbeeld 12 lepels te verdelen over een week. Je weekplanning moet je dus goed in de gaten houden. Je kunt dus niet altijd alles doen wat je wilt. Daar moet je af en toe je leefstijl op aanpassen. Hier ben ik me ook sinds kort van bewust, eerder was ik wel vermoeid, maar ik ging door.
  • De afsluiting, wij hebben gekozen om een Mentimeter, hierin zagen wij anoniem hoe het publiek het vond. Ze konden invullen:
    1. Wat neem jij mee van deze voorlichting?
    2. Opmerkingen, en tips en tops.

Ik ben erg blij met de tot nu toe 2 resultaten. Erg positieve reacties, waar ik nou trots op mag zijn.

Meld je hier aan voor een pitch of voorlichting.