Een directiewisseling aanstaande

Leo treedt per 1 januari a.s. af als directeur. “Enige tijd geleden heb ik besloten om op mijn 63e met vervroegd pensioen te gaan. Ik heb me dan dik 40 jaar met volle overtuiging ingezet in de jeugdsector, de laatste 17 jaar als directeur van Stichting Alexander. Het zal zeker wennen zijn om mijn dierbare collega’s van team en bestuur, de energieke inzet van jeugd bij de projecten en de uiteenlopende uitdagingen met samenwerkingspartners & opdrachtgevers te moeten missen. Ik wil meer tijd en aandacht voor mijn (klein)kinderen en mijn hobby als beeldend kunstenaar weer oppakken, een boek schrijven, een camper bouwen en voor deze en gene nog enkele interessante klussen uitvoeren. Ik ga nu voor de andere mooie dingen in het leven. Ik heb alle vertrouwen in de opvolging, het maakt voor mij het loslaten van Stichting Alexander zoveel makkelijker”.

Opvolging door Ivet Pieper

Ivet is per 1 januari a.s. de nieuwe directeur. Ivet is sinds 2003 werkzaam bij Stichting Alexander als projectleider. Na een internationale uitstap van 2009-2014 is zij teruggekeerd als senior projectleider/onderzoeker en lid van het beleidsteam. “Stichting Alexander is een fantastische organisatie en ik vind het een eer om Leo op te volgen als directeur en dan samen met het ijzersterke team en onze vele samenwerkingspartners, vorm te blijven geven aan jeugdparticipatie. De uitdagingen op het terrein van klimaat, de tweedeling in de samenleving en de gevolgen van de Coronacrisis maken dat nog urgenter.”

Het bestuur was verrast, maar zeer tevreden

Het bestuur van Stichting Alexander betreurt het vertrek van Leo, maar is zeer verheugd met de nieuwe directeur Ivet. Voorzitter Marc Vermeulen: “Leo’s aankondiging kwam als een verrassing. Wij hadden namelijk nog geen tekenen van slijtage, verveling of veroudering waargenomen. Maar toch, Leo kiest ervoor om iets eerder met pensioen te gaan. En dat gunnen we hem van harte. Leo is ongelooflijk belangrijk geweest voor de stichting in goede en slechte tijden. Met een grote deskundigheid en een zo mogelijk nog grotere betrokkenheid leidde hij de stichting. Toch zijn we als bestuur niet in zak en as, want we hebben namelijk een uitstekende opvolger voor Leo gevonden in de persoon van Ivet Pieper. Doorgewinterd in het werk van Stichting Alexander. Zij neemt de directietaken per 1 januari over van Leo en kan daarbij op de breedst denkbare steun van team en bestuur rekenen. We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe rol bij de stichting”.

In het voorjaar van 2022 gaan we op gepaste wijze aandacht geven aan deze directiewisseling.