De Nationale Jeugdhulpprijzen 2021 zijn uitgereikt!

Op donderdag 9 december zijn de Nationale Jeugdhulpprijzen 2021 uitgereikt! De prijzen stonden dit jaar in het teken van volwassen worden en de overgang van 18- naar 18+.

Omdat een groots event dit jaar niet mogelijk was, hebben we er  ‘De Nationale Jeugdhulpprijzen on Tour’ van gemaakt. Samen met 4 jongeren zijn we in een busje gestapt en hebben we een tour gemaakt langs de 2 winnaars. De eerste stop was in Amersfoort, daarna gingen we door naar Breda. Onderweg is er veel gelachen én hard gewerkt aan een filmpje over de prijzen van dit jaar. Houd de website en social media in de gaten, het komt zo snel mogelijk online!

Benieuwd wie er gewonnen hebben?

  • De juryprijs van € 12.500,- ging naar: Jouw ingebrachte mentor van Stichting JIM
  • De publieksprijs van € 7.500,- ging naar: Dit ben ik van Amarant

Over Jouw Ingebrachte Mentor (JIM) zeiden de jongeren: “We waren het er unaniem over eens dat dit project de juryprijs moest verdienen. We vonden het namelijk allemaal jammer dat wij geen JIM hadden. Dat hadden we graag gehad en had ons waarschijnlijk erg geholpen!

Ook over Dit ben ik was de jury heel enthousiast, een terechte publiekswinnaar dus. “Het is vooral mooi hoe ze het woord LVB uitleggen. Niet denkend in termen van een ‘beperking’, maar: een Langzaam Verwerkend Brein. Precies wat het is!

Gefeliciteerd! Veel succes met de inzet van het prijzengeld binnen jullie projecten.

De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief Pro Juventute – Fonds voor Jeugdhulp, de organisatie is in handen van jongeren, met ondersteuning van Stichting Alexander.