‘We maken werkgevers bewust van de impact van woorden in vacatureteksten’

Stichting Alexander werkt samen met Amsterdam Data Collective (ADC) aan een product om werkzoekende jongeren en werkgevers dichterbij elkaar te brengen: VICTORY. Dit is een vacaturescanner die de inclusie van de vacatures vergroot door het opsporen van ongewenst taalgebruik door middel van Artificial Intelligence (AI). Met VICTORY willen we inclusie en diversiteit op de arbeidsmarkt voor jongeren en op de werkvloer voor bedrijven en overheden vergroten.

Projectleider Elianne Anemaat van ADC vertelt meer over VICTORY in de nieuwste editie van het SER Magazine (december 2021). Zij vertelt onder andere over de belangrijke rol van jongeren in het ontwikkelproces: “Jongeren vertellen hun ervaringen, die wij vertalen naar het algoritme. Ook valideren zij de uitkomsten: ze bekijken of wat de scanner filtert overeenkomt met wat zij hebben aangegeven, en ook welke woordkeuzes beter werken.”

Eind januari organiseren we nog enkele brainstormsessies met jongeren over vacatureteksten. De input van deze sessies wordt gebruikt om het algoritme verder te ‘trainen’ en VICTORY nog beter te maken. Ben jij een jongere die het leuk vindt om hieraan mee te doen? Of ken jij een (groepje) jongere(n) die dit leuk vindt? Mail/bel/app dan naar Nickey van den Berg via vandenberg@st-alexander.nl of 06-12229437.