GESLOTEN | Uitnodiging: inspiratiesessie studiekeuzeprocessen

Laat je 1 november inspireren met de uitkomsten van ons onderzoek naar studiekeuzeprocessen van VMBO-leerlingen met een migratie-achtergrond

Hoe maken jongeren op het VMBO die niet in Nederland zijn geboren, of van wie minimaal 1 ouder niet in Nederland is geboren, een studiekeus voor het MBO? Welke gevoelens, ideeën en percepties spelen een rol bij het maken van die keus, en welk toekomstperspectief zien zij voor zichzelf?

Naar bovenstaande vragen heeft Stichting Alexander het afgelopen jaar onderzoek gedaan. De resultaten van dit onderzoek staan centraal op de inspiratiesessie 1 november a.s. Studenten van ROC van Amsterdam MBO West bereiden deze inspiratiesessie voor samen met de onderzoekers, en zijn aanwezig tijdens de sessie om in gesprek te gaan met de aanwezigen.

Ben jij beleidsmaker, onderzoeker of werkzaam in het onderwijs en wil jij de belangrijkste resultaten (volgens jongeren!) horen, en over de implicaties hiervan voor studiekeuzebegeleiding in gesprek gaan met jongeren zelf, meld je dan aan voor deelname aan de sessie. Ook jongeren die hierover mee willen praten zijn van harte welkom. Meer informatie hier en hier (jongerenversie)

Let op: er is beperkt plek bij de inspiratiesessie, meld je daarom tijdig aan!

Dit onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het NRO, als onderdeel van het programma Gelijke Kansen richting de Toekomst. https://www.nro.nl/onderzoeksprogrammas/gelijke-kansen-richting-de-toekomst