Co-creatie zodat jongeren meer bewegen in de openbare ruimte

Stichting Alexander is praktijkpartner in twee grote Europese consortia die co-creatie inzetten als manier om jongeren meer aan het bewegen te krijgen in de openbare ruimte. We werken hierin nauw samen met de onderzoekslijn Child & Adolescent Public health Research & Innovation (CAPRI) van Amsterdam UMC, onder leiding van Mai Chin A Paw.

Het gaat om Health CASCADE en YoPA. In deze projecten:

  1. delen wij onze kennis en ervaring met het faciliteren van processen met jongeren;
  2. begeleiden we een groep internationale PhD studenten om te komen tot een co-creatie protocol (in Zuid-Afrika, Nigeria, Denemarken en Nederland);
  3. geven we facilitatietraining;
  4. en kunnen PhD studenten bij ons een stage doen om onze werkpraktijk te ervaren.

Voor ons super inspirerend, niet in de laatste plaats omdat een praktijkgerichte organisatie als de onze in de regel weinig tijd heeft voor theoretiseren, en we in deze samenwerking juist bijdragen aan en kunnen leren van theorievorming.