Jubileum: 30 jaar Stichting Alexander

Het is feest bij Stichting Alexander, want dit jaar vieren we ons 30-jarig bestaan! In oktober 1993 werd onze organisatie opgericht door de visionaire Jan Laurens Hazekamp. Zijn doel was niet alleen over jongeren te praten, maar vooral met hen samen te werken in onderzoek en participatie.

Ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan hebben we gesprekken gevoerd met onze vier voormalige directeuren. Dat heeft geresulteerd in een boeiend artikel dat de rijke geschiedenis en de opvallende ontwikkelingen van Stichting Alexander belicht. Bovendien hebben we onze 25 vuistregels voor jeugdparticipatie gepubliceerd, als een gids voor betrokkenheid en samenwerking met de jeugd.

Ook ons 30-jarig jubileum laten we uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan! We nodigen je uit om de komende tijd onze website en LinkedIn-pagina in de gaten te houden. Daar zullen we inspirerende blogs, interviews en lessen delen over de huidige stand van jeugdparticipatie, de laatste ontwikkelingen in het veld, en onze toekomstdromen en ambities voor de komende jaren. Doe je mee?