Nieuw onderwijskansenbeleid: IJsselstein werkt samen met de jeugd

Gemeente IJsselstein staat komend jaar voor een belangrijke opdracht, namelijk het maken van een nieuw onderwijskansenbeleid. Samen met onderwijs, opvang en maatschappelijke partners zijn de eerste stappen hierin al gezet. De volgende stap is om in gesprek te gaan met kinderen en jongeren. Want waar denken zij aan als het gaat om gelijke kansen? En hoe kan dat er praktisch uit zien op school? Daarnaast gaat het ook over (extra) ondersteuning op school en welke behoeften kinderen daarin hebben. Stichting Alexander adviseert en ondersteunt de gemeente in het vormgeven van deze jeugdbetrokkenheid.

In gesprek op het gemeentehuis
In juni worden kinderen uit groep 7 en 8 uitgenodigd op het gemeentehuis. Daar gaan zij met elkaar en met de gemeente in gesprek over hoe school voor iedereen een fijne plek kan zijn. En bovenal hoe je er voor zorgt dat iedereen de kans krijgt om zichzelf goed te kunnen ontwikkelen. De schat van informatie die dit gaat opleveren is van grote waarde voor het nieuwe onderwijsbeleid.

Meer weten?
Wil je meer weten over de gesprekken met kinderen en jongeren of heb je een andere vraag? Neem dan contact op met collega Nikki van de Klundert via klundert@st-alexander.nl.