Food Express Almere: 5 inspirerende inzichten van jongeren en begeleiders

Food Express Almere was een project voor Maatschappelijke Ervaringstijd (MET).* Het is van juli tot en met september 2020 uitgevoerd door jongeren in een veelal kwetsbare positie, met begeleiding van jongerenwerkers van De Schoor. Jongeren zijn  in actie gekomen om maaltijden te maken en uit te delen bij gezinnen in hun buurt die in armoede leven. Hun ervaringen, en die van hun begeleider, geven waardevolle inzichten in motivaties, successen en ontdekkingen bij maatschappelijke inzet van kwetsbare jongeren. Zo noemen zij bijvoorbeeld:

  1. Mijn verwachtingen en doelen moest ik soms bijstellen
  2. MET is er voor mijn persoonlijke ontwikkeling
  3. De begeleiding heeft mij goed geholpen en kansen gegeven voor eigen initiatieven
  4. MET gaat over mij en mijn maatschappij
  5. Het is ook belangrijk dat het leuk is

Lees hier meer over hun inzichten, en ontdek hoe vrijwillige inzet, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke impact van kwetsbare jongeren hand in hand kunnen gaan.