Plein 16-27: Ervaringskennis beschikbaar maken voor studenten

Er staan veel goede filmpjes, podcasts en blogs online waarin jongeren vertellen over bijvoorbeeld opgroeien, issues waar ze tegenaan zijn gelopen en wat ze heeft geholpen om eruit te komen.

Bekijk bijvoorbeeld deze indrukwekkende mini docu waarin jongvolwassenen vertellen over dakloosheid. Of luister naar de podcast Buitenbeentjes.

Binnen Plein 16-27 maken we deze ervaringskennis beschikbaar voor HBO studenten Pedagogiek en Social Work. Samen met ervaringsdeskundige jongeren, studenten, stagiaires en een onderwijsontwikkelaar van Hogeschool van Amsterdam, ontwikkelen we opdrachten voor studenten. Het doel van de opdrachten is dat studenten met aandacht de filmpjes, podcasts of blogs bekijken/beluisteren, en er dan samen op reflecteren. Die reflectie gaat niet alleen over de feitelijke informatie uit het verhaal zelf, maar ook over wat dat met je doet als mens, en als toekomstige hulpverlener. Ook reflecteren studenten op hoe zij hun eigen ervaringen en ervaringskennis meenemen in hun werk. Deze opdrachten worden onderdeel van het online platform Plein 16-27 en worden na de zomer uitgetest in het onderwijs.

Zie voor meer informatie over het project: https://st-alexander.nl/project/plein-16-27/