Nieuwe directeur Stichting Alexander

Ivet Pieper is  per 1 januari de nieuwe directeur van Stichting Alexander. Zij volgt Leo Rutjes op, die zijn pensionering  eerder had aangekondigd.

Marc Vermeulen, voorzitter van het bestuur van Stichting Alexander is blij met de benoeming: “Na een zorgvuldige procedure hebben we vol overtuiging voor Ivet gekozen. Ze kan daarbij op de breedst denkbare steun van team en bestuur rekenen. We wensen haar veel succes toe in haar nieuwe rol bij de stichting”.

Een bekend gezicht
Ivet is sinds 2003 werkzaam bij Stichting Alexander als projectleider. Na een internationale uitstap van 2009-2014 is zij teruggekeerd als senior projectleider/onderzoeker en lid van het beleidsteam. “Stichting Alexander is een fantastische organisatie en ik vind het een eer om Leo op te volgen als directeur en samen met het ijzersterke team en onze vele samenwerkingspartners vorm te blijven geven aan jeugdparticipatie.” Ivet, van oorsprong sociaal geograaf, heeft veel ervaring zowel op gemeentelijk, landelijk als internationaal niveau. Als projectleider van Jeugdplatform Amsterdam bijvoorbeeld, maar ook van Geluk onder Druk en het internationale project LEAP.

Urgentie jongerenparticipatie groot
“De uitdagingen op het terrein van klimaatverandering, de tweedeling in de samenleving en de gevolgen van de Coronacrisis maken het nog urgenter om goed naar jongeren te luisteren, jongeren serieus te nemen. Stichting Alexander zal altijd op blijven komen voor dit perspectief, met als basis de Rechten van het Kind.”

Leo  blijft nog tot 1 mei 2022 achter de coulissen betrokken bij Stichting Alexander, en in het voorjaar van 2022 zal met een inhoudelijk congres en een afscheidsreceptie  Leo’s vertrek worden gemarkeerd.

Wil je graag kennismaken met Ivet? Neem dan contact met haar op via pieper@st-alexander.nl of 06-83929591.